Nordsjællands Hundecenter

Hundemassage og genoptræning

 
Hundens skelet og muskulatur ligner på mange måder menneskets. Derfor har hunde godt af massage af de samme grunde som vi mennesker.
 
Massage bruges særdeles meget i idrætsverdenen, hvor næsten ingen professionel idrætsudøver ikke får massage efter at have været i "ilden". Man løser ved hjælp af massagen op i muskulaturen, og det har vores hunde også brug for. Tænk blot over hvordan du selv har det, når du skal ud af sengen dagen efter en løbetur, hvor du ikke har strukket ud og "nedvarmet". Så er de fleste af os godt ømme og vores muskler er meget spændte og forkortede. Det samme sker for vores hunde, da de for det meste bruger sig fuldt ud, blot de er på en lang gåtur.
 
Ved at vedligeholde muskulaturen på vores hunde bl.a. ved hjælp af massage, som holder dem smidige, mindsker vi risikoen for akut opståede skader i muskler og bevægeapparat.
 
Massage kan herudover med stor fordel også anvendes som led i en genoptræning efter en skade eller operation. Ved skade i et givent led/område på vores hunde vil hunden efterhånden automatisk aflaste det skadede område. Som kompensation vil hunden overbelaste et andet område i kroppen. Det sker ved, at vægtfordelingen bliver skævt fordelt, og det kan forårsage en ny skade i det overbelastede område. Dette kan massage afhjælpe og forebygge. Genoptræning kan ligeledes hjælpe med at opbygge muskler i det svækkede område, genvinde stabilitet og mobilitet og hjælpe hunden til igen at bruge det skadede/opererede led.
 
Herudover ses det også, at nogle hundejere pludselig kan observere ændret adfærd hos deres hunde. Det kan vise sig i samværet med andre hunde eller ved, at hunden mister sit ellers gode humør og vægrer sig mod visse udfoldelser. Det kan i mange tilfælde skyldes fysisk smerte, hvor hunden f.eks. føler sig "truet" af andre hunde på grund af smerterne. Her kan massagen være med til at afhjælpe smerterne og derved den opståede uhensigtmæssige adfærd.
 
Stressede hunde kan med fordel også masseres. I løbet af en massage påvirkes bl.a. nervesystemet, som derved afslappes. Blodkar udvides og giver naturlig afslapning for hunden. Dette kan medvirke til at reducere stress og nervøsitet hos hunde.
 
Når vores hunde kommer op i årene, får de ligesom os mennesker problemer med gigt og nedsat bevægelighed i led. Her vil massage kunne give en øget velvære og livskvalitet til vores dejlige gamle hunde, og det har de fortjent efter et godt langt liv. Genoptræning vil her også kunne benyttes for at øge bevægeligheden i led og bygge muskler op i de evt. svækkede områder.
 
Akupressur kan bl.a. afhjælpe smerter og stress og give af afslapning hos hunden. Akupressur er det samme som akupunktur - blot uden brug af nåle. Her anvender jeg i stedet mine fingre eller laser.
 
Er du i tvivl om din hund kan have glæde af massage, genoptræning og akupressur, så kontakt mig endelig for en snak.
 
Massage og genoptræning af opererede hunde kun i samarbejde med behandlende dyrlæge.
 
Husk at jeg ikke er et alternativ til dyrlægen, men et supplement.
Nordsjællands Hundecenter | CVR: 32 69 96 93 | Skævinge Overdrevsvej 3, 3320 Skævinge  | Tlf.: 5120 2158 | kontakt@nordsjaellandshundecenter.dk